Ingredients (24 people):
- 90 g syra (ementál, parmezán)
- 270 g ryže na rizoto (Arborio)
- 700 ml vody
- 30 g zmäknutého neochuteného masla
- Soľ a čierne korenie
- Na obalenie:
- 30 g strúhanky
- 65 g syra (ementál, parmezán)
Preparation time: 15 min.
Cooking time: 38 min.
Standing time: 20 min.
Difficulty: easy
Preparation:
-
Nastrúhajte 90 g syra a zvlášť 65 g syra pomocou
Mlynčeka na syr II.
Ryžu prepláchnite a sceďte na Perfektnom cedítku.
-
Potom ju nasypte do Veľkého ryžovača 3 l, prikryte vekom a varte
v mikrovlnnej rúre 16-18 min. na 600 W. Nechajte 5 minút odstáť.
Ak na na dne nádoby zostane voda, ryžu povarte ďalšie 1-2 minúty.
-
Pridajte maslo, strúhaný syr, soľ, čierne korenie a miešajte, kým sa maslo
úplne nerozpustí. Nechajte odstáť 10-15 minút.
Nečakajte príliš dlho, inak zmes stuhne a bude ťažké z nej vyrábať krokety.
-
Z rúry vyberte mriežku a predhrejte ju na 220 °C / st. 7-8 v režime
s ventilátorom.
-
Pripravte strúhanku: V Supersonic šéfovi rozmixujte strúhanku
s nastrúhaným syrom a potom zmes nasypte do stredne veľkej misy.
-
Silikónovú podložku s okrajom položte na studenú mriežku
alebo plech na pečenie.
Dávkovačom na zmrzlinu so stredným nadstavcom naberajte ryžové cesto, vyformujte krokety, obaľte ich v strúhankovo-syrovej zmesi a potom rovnomerne rozložte na podložku.
Pečte asi 20 minút. Podávajte ako predjedlo so zeleninovým šalátom.
Additional Note: