Skip to content
Back to Recipes

Gratinovaný morský čert s pestom

Gratinovaný morský čert s pestom

Ingredients (4 people):

  • 4 filety z morského čerta (každý približne 150-180 g)
  • Soľ a čierne korenie
  • 3 lyžičky citrónovej šťavy
  • 100 g valeriánky poľnej (poľníčka)
  • 50 g vlašských orechov
  • 100 ml olivového oleja
  • 1 lyžička horčice
  • 1 lyžička slnečnicového oleja

Preparation time: 15 min.

Cooking time: 25 min.

Difficulty: average

Costs: middle

Preparation:

  • Rúru predhrejte na 200 °C / st. 6-7.

  • Filety z morského čerta osoľte,okoreňte a pokvapkajte citrónovou šťavou.

  • Pripravte si pesto: opatrne umyte a osušte poľníček v Šalátovom karuseli. Šalát s vlašskými orechmi nasekajte na jemno v Supersonic šéfovi. Pridajte olivový olej, horčicu a dochuťte soľou.

  • Ultra pro lasagne 3,3 l vytrite olejom pomocou Silikónovej mašlovačky II. Rybu potrite pestom z poľníčka a orechov.

  • Nádobu prikryte a pečte v rúre približne 25 minút. V polovici doby pečenia odklopte veko.

  • Podávajte s cestovinami uvarenými v Cestovinke 1,9 l alebo s dusenou zeleninou pripravenou na pare v Microgourmet 101° v mikrovlnnej rúre.

Additional Note:

Tip: Pri nákupe rýb sa chovajte zodpovedne a preverte, či pochádzajú z udržateľných zdrojov.