Ingredients (1 people):
- INGREDIENCIE NA 7 PORCIÍ:
- 200 g ovsených vločiek (±2 šálky)
- 100 g mandľových plátkov (± 1 šálka)
- 30 ml oleja (slnečnicového, repkového) (± 2 lyžice)
- 100 g medu (± ½ šálky)
- Prísady:
- 100 g jahôd, malín, manga, broskýň, alebo iného mäkkého ovocia
- 15 g krupicového cukru (± 1 lyžica)
- 250 g bieleho jogurtu (± 2 šálky)
Preparation time: 15 min.
Cooking time: 17 min.
Difficulty: easy
Preparation:
-
Príprava müsli na týždeň:
- Z rúry vyberte mriežku a predhrejte ju na 160 °C / st. 5 - 6 v režime s ventilátorom.
- V miske zmiešajte prísady na pečené müsli a premiešajte ich Silikónovou stierkou II, kým sa neprepoja.
- Silikónovú podložku s okrajom položte na studenú mriežku alebo plech na pečenie a zmes na ňu rovnomerne rozotrite.
- Pečte 15 - 17 minút. Počas pečenia niekoľkokrát premiešajte, aby sa müsli rovnomerne opieklo. Pri manipulácii vždy používajte Silikónové rukavice.
- Upečené müsli nechajte vychladnúť a potom ho uložte do vzduchotesnej nádoby.*
Na dochutenie:
Každý deň si môžete pripraviť inú ovocnú polevu (coulis). Vyberte si ovocie a rozmixujte** ho s cukrom do hladka.Do Uni barelu 550 ml dajte jogurt a ovocnú polevu. Müsli nasypte do samostatnej nádoby, aby zostalo chrumkavé.
Až budete mať na parfait chuť, ozdobte ho müsli a podávajte.
Additional Note:
Tip:
* Vzduchotesné nádoby One Touch Fresh™ Orion sa perfektne hodia na skladovanie potravín.
** Supersonic tornádo dokonale rozmixuje mäkké ovocie v priebehu okamihu.