Ingredients (4 OSOBY):
- 400 g póru (len biela časť)
- 1 l vriacej vody
- 500 g mrkvy
- 500 g surovej červenej repy
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 ks jarnej cibuľky
- 3 tbsp olivového oleja
- 6 ks petržlenovej vňate
- 50 g strúhanky
- 30 g najemno namletých lieskových orieškov
- Soľ a čierne korenie
- 2 tbsp shoyu alebo sójovej omáčky
Preparation time: 20 min.
Cooking time: 1 h
Standing time: 10 min.
Difficulty: easy
Preparation:
Rúru predhrejte na 220 °C / st. 7-8 v režime s ventilátorom.
-
Bielu časť póru nakrájajte na 2 cm kúsky (zelenú časť použite
napr. na polievku). Pórik dajte do Ultra pro nádoby 2 l, zalejte 1 l
vriacej vody, prikryte a nechajte 10 minút odstáť. Potom sceďte.
Mrkvu ošúpte a nakrájajte na 1 cm široké plátky. Červenú repu ošúpte, nakrájajte na ±2 cm kocky, potom ju opláchnite a osušte na papierovou utierkou.
Olúpte strúčiky cesnaku, rozrežte ich na polovice a odstráňte zelené jadro. Jarné cibuľky pozdĺžne rozkrojte.
-
Do Ultra pro pridajte mrkvu, červenú repu, 2 strúčiky cesnaku
a jarnú cibuľku. Pokvapkajte olivovým olejom a jemne premiešajte Silikónovou stierkou II.
Prikryte vekom a pečte 40 minút.
V Supersonic tajfúne nasekajte petržlenovú vňať so zvyšným strúčikom cesnaku. Pridajte strúhanku, pomleté lieskové oriešky, štipku soli a opäť rozmixujte.
Po 40 minútach pridajte shoyu, čierne korenie a jemne premiešajte. Vrch posypte zmesou z tajfúna.
Pečte odkryté ďalších 20 minút na 190 °C / st. 6-7 a podávajte.
Additional Note:
REPA môže pomôcť pri procese detoxikácie v pečeni. Obsahuje látky, ktoré pomáhajú stimulovať funkciu pečene a čistiť krv.