Ingredients (12 people):
- 6 vajíčok uvarených natvrdo
- 55 g majonézy
- 10 ml dijonskej horčice (±2 lyžičky)
- Soľ a čierne korenie na dochutenie
- NÁPLNE:
- Tradičná:
- 5 ml pálivej omáčky (voliteľné) (±1 lyžička)
- Údená paprika na ozdobenie
- Údený losos:
- 40 g nadrobno nakrájaného údeného lososa
- 30 g kyslej smotany
- 10 ml kaparov s nálevom (±2 lyžičky)
- 10 ml nadrobno nakrájanej červenej cibule (±2 lyžičky)
- 5 ml čerstvého kôpru (±1 lyžička)
- Pikantné chorizo:
- 60 g nadrobno nakrájaného vareného choriza
- 5 ml sušeného koriandra (±1 lyžička)
- 2 ml rasce (±½ lyžičky)
- 1 ml čili (±¼ lyžičky)
- Šťava z 1 limetky
Preparation time: 10 min.
Cooking time: 0 min.
Difficulty: easy
Preparation:
Vajíčka pozdĺžne rozpoľte a žĺtky vydlabte.
V Supersonic tajfúne rozmixujte žĺtky, majonézu, horčicu, soľ a čierne korenie dohladka.
Žĺtkovú zmes naberte pomocou Dávkovača na zmrzlinu a kopček opatrne vložte do dutiny bielka. Týmto spôsobom naplňte všetky zvyšné polovice vajec.
-
Po naplnení ich ozdobte bylinkami alebo iným korením
podľa vlastnej chuti.
Additional Note:
Tip: Na ozdobu použite údenú papriku, čerstvý kôpor alebo chorizo.