Ingredients (6 people):
4 vajíčka (strednej veľkosti)
75 g cukru
250 g smotanového syra
150 g čučoriedkového džemu
125 g čučoriedok (čerstvých alebo mrazených)
Preparation time: 20 min.
Cooking time: 20 min.
Difficulty: average
Preparation:
1. V Mernom mixe II 2 l s Optimum II metličkou vymiešajte žĺtky s 50 g cukru cca. 1 min. Potom pridajte smotanový syr a znova premiešajte.
2. Pomocou Rýchlika II vyšľahajte bielky do tuha. Pridajte zvyšok cukru a miešajte niekoľko sekúnd.
3. Vyšľahané bielky jemne vmiešajte do zmesi Silikónovou stierkou II.
4. Pridajte čučoriedkový džem a čučoriedky, zľahka premiešajte, aby vznikol mramorový vzhľad. Nalejte cesto do Dezertnej formy a nechajte ho zmraziť najmenej na 8 hodín.
5. Aby sa zmrzlina dobre vyberala z formy, použite utierku alebo umývaciu hubu namočenú v teplej vode a vonkajšiu stranu Dezertnej formy potierajte niekoľko sekúnd.
Tip: Zmrzlinu je dobré vytiahnuť z formy 10 minút pred podávaním. Bude mať dokonalý vzhľad.