Ingredients (8 people):
- 200 g tmavej čokolády na varenie
- 100 g masla
- 3 vajíčka (oddelené žĺtky a bielka)
- 100 ml (± 100 g) cukru
- 45 ml mlieka
- 100 g múky
- 5 ml prášku do pečiva
Poleva:
- Chantilly krém z bielej čokolády (recept nižšie)
- Čokoládová poleva
Preparation time: 15 min.
Cooking time: 20 min.
Difficulty: average
Preparation:
1. Rozpusťte čokoládu spolu s maslom v Micro plus kanvici 1 l po dobu 2, 5 minúty na 600 W v mikrovlnke. Nechajte odstáť 1 minútu a dobre premiešajte.
2. Dôkladne rozšľahajte žĺtka a cukor v Rýchlokyske 3 l pomocou Optimum II metličky pokiaľ zmes zbelie a zdvojnásobí objem. Pridajte mlieko, múku a prášok do pečiva a dobre prešľahajte. Do zmesi vlejte čokoládu a zamiešajte pomocou Silikónovej stierky II.
3. Rozšľahajte bielka v Rýchliku II a jemne ich pridajte do zmesi v Rýchlokyske 3 l.
4. Nalejte zmes do dvoch Silikónových foriem vafle na chladnom rošte rúry a pečte 16 až 18 minút v predhriatej horko vzdušnej rúre (180 °C).
5. Vyberte z rúry a nechajte vafle vychladnúť pred vybratím z foriem.
6. Podávajte obalené v Chantilly krému z bielej čokolády a poliate čokoládovou polevou.
Chantilly krém z bielej čokolády
1. Rozpusťte 150 g bielej čokolády rozlámanej na kúsky v Micro plus kanvici 1 l v mikrovlnke behom 1,5 minúty na 360 W.
2. Nechajte uležať 3 minúty a zamiešajte. V prípade potreby zahrievajte ďalších 20 sekúnd na 360 W.
3. Zašľahajte 150 ml veľmi studenej šľahačky do Chantilly krému v Rýchliku II. Použite Silikónovú stierku II a jemne pridajte rozpustenú bielu čokoládu.
Tip: Tieto čokoládové vafle môžu byť tiež uvarené v mikrovlnnej rúre po dobu 6 – 7 minút na 600 W.